Wimax bredband och en solcell

WiMax 2Mbit som drivs med solcellen

 

Finland har satsat på WiMax utbyggnad i ytterskärgården och med en hastighet av 2Mbit ner och närmare en 1Mbit upp fast uppkoppling är det fantastisk. Med hjälp av WiMax kan jag sköta mina affärer och arbeta ett par timmar om dagen mitt ute i skärgården. Telefoni sker genom Skype och håller nere mina samtalskostnader  som annars fort ger mig en fet räkning från min Svenska mobiloperatör. Under 2009 så blir det att prova på riktig ip-telefoni (SIP) för att få ner kostnaderna ännu mer på telefonin.

 

 

Den Israelisk tillverkade Wimax antennen Alvarion. Mycket bra militär-standard på antennen och tål vind, regn och rusk utomordentligt.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

En  något rörig kopplingscentral bestående av D-Link Router, omformare från 12-220V, regulator samt  Wimax nätdel. Sedan denna bild togs har det tillkommit en timer som slår av och på strömen som du kan läsa mer om här.

 

 

 

 

 

 

Under september 2009 byttes nätdelen ut mot en nätdel som går direkt på 12-volt, bilder på denna nätdel hittar ni av utrymesskäl på alternativenergi-bloggen

 

  Solcellen, masten och wimax antennen

 Snabbtillverkat mastfäste av det virke jag hade liggandes och påbyggningsbara antennrör från Biltema.